Teambuilding 19/03/2021

Driedaagse in Oostduinkerken – dag 3

Een ongeduldige aan de voordeur met de wijsvinger op de deurbel wekt ons veel te vroeg. Luc is terug de oude en is zoals gewoontegetrouw een uur vroeger in touw dan een normale mens.

De tocht voert ons vandaag naar Westvleteren. Op het verste punt zal Joris afscheid nemen wegens verplichtingen thuis. Opnieuw starten we met een dijkrit maar deze keer naar het westen, De Panne. Gezien we de grens moeten respecteren door de geldende corona-maatregelen buigen we dan af naar het zuiden. De terugweg belooft dus ‘winderig’ te worden door de strakke noordenwind. In Vinkem passeren we het gedenkteken voor ‘L’Océan 2’, een tentenhospitaal tijdens WO I. Eind augustus 1918 overleed Joe English hier, de jonge kunstenaar is bekend voor zijn ontwerp van het heldenhuldezerkje. Zijn exemplaar vind je enkel meters verderop maar zijn stoffelijk overschot bevindt zich in de crypte van het IJzermonument.

Heldenhuldezerkje voor Joe English

Veel is er niet te zien maar gelukkig is de zon van de partij en waait de wind in de rug. Ter hoogte van Haringe is de weg opgebroken en het spookbeeld van blokkerende wielen door de stugge West-Vlaamse klei duiken op. Het valt allemaal mee deze keer. Als we een scherpe bocht naar het westen nemen voelen we wat ons te wachten staat op de terugtocht. De wind duwt ons terug richting Franse grens en het is werken om Proven te bereiken. In Couthofbos nemen we afscheid van Joris, hij zal nog genieten van een rugwind tot in Poperinge waar hij de trein terug naar Antwerpen neemt. Het vooruitzicht om in Westvleteren wat kaas en bierpaté te kunnen kopen geeft onze spieren wat zuurstof. De abdijwinkel zou open zijn… met uitzondering van vrijdag. Met een lege buik vol goesting zetten we de neus in de wind om via Oostvleteren, Lo en Avekapelle terug naar Oostduinkerken te fietsen.

Monument voor de doden van de 4de Legerdivisie

Met een leeg gewaaid hoofd bereiken we onze standplaats.

De avond verloopt rustig en morgen rest ons enkel de opkuis.

Klik hier om de tocht in detail te bekijken op Komoot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *