We werken eraan…

Het vorige bericht dateert van 21 april maar we zitten niet stil. Voor het werk zijn zowat alle dossiers de deur uit, de belastingaangifte moet er nog aan geloven en om de drie dagen wordt het ‘Burgerprofiel’ geraadpleegd om te zien of ergens een planning voor de eerste vaccinatie verschijnt. Tot nu toe vruchteloos maar je kan er donder op zeggen dat het zal verschijnen als ik een weekje onderweg ben. Het is gelukkig ingecalculeerd.

Ook de fiets werd onder handen genomen. Banden, remblokken, bouten, moeren, enz. werden nagezien. Niet alles is in dergelijke staat dat een wereldreis kan ondernomen worden maar voor een rondje België zou het nog moeten volstaan. Vooral de banden zullen binnen een drieduizend kilometer toch aan vervanging toe zijn. Een oliewissel in de versnellingsbak zal zich dan ook wel opdringen. De sensoren (banden, thermometer, etc.) moeten nog een verse knoopcelbatterij krijgen, een viertal CR 2032 werden opgeladen en klaargelegd maar mijn geheugen laat mij momenteel in de steek dus ik vind ze niet terug… De reactie van Eva, mijn echtgenote, is voorspelbaar als ik er haar naar zou vragen: ‘Hier liggen ze, wat zou je doen zonder mij?‘. ‘Blijven zoeken’ is dan het juiste antwoord.

Gezien het een ‘Hop On, Hop Off’ fietsactiviteit is van De Vakantiefietser kan iedereen meerijden. Iedere dag wordt aangezet tussen 0900hr en 0930hr en de gemiddelde snelheid zal rond 15km/hr liggen. Meer informatie vind je hier en over andere activiteiten van De Vakantiefietser hier. Interesse? Reageer hieronder en ik antwoord binnen de drie volgende dagen (ligt een beetje aan de omstandigheden, de internetverbinding en de vermoeidheid hoe snel er een reactie volgt).

Wens je een idee wat er in de fietstassen zit? Op de website van Dirk Huyghe (http://bikeandtrek.com/) kan je onder ‘Paklijst‘ diverse voorbeelden vinden.

Volgende update: zondag 16 mei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *