Toertje Eupen, vanaf 29 mei 2021

Het eerste deel van de het Grensdansen zit erop en niks te vroeg. Na zeven vochtige, soms ronduit doornatte, dagen werd in overleg met de collega’s ‘Grensdansers’ beslist om het goede weer af te wachten. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de kledij te ‘hercondtioneren’, een militaire term welke inhoudt dat de verloren gegane puntjes verzameld worden om ze terug op de juiste i te plaatsen.

Tijdens de zeven dagen fietsen werden vele foto’s geschoten van divers pluimage: verlaten dorpen, relieken uit de 80-jarige oorlog, forten uit de 2de Wereldoorlog, ellenlange betonbanen, verzopen bospaden, muisstille bossen, eindeloze vlaktes, …

Teveel om op te noemen en zonder bijkomende kosten voor extra ruimte op de server ook teveel om te tonen. Toch een kleine bloemlezing:

Onderweg werd genoten van de gastvrijheid van ‘Welcome To My Garden’ in Kalmthout en diverse Airtnt (logement systeem van De Vakantiefietser). In het bijzonder Marc A. en Chris in Hoogstraten verdienen een pluim met krans! Alsof je er thuiskomt en je kan uren luisteren naar hun boeiende verhalen. Ook bij Jos D. en Marieken in Kinrooi word je met open armen ontvangen. De Vakantiefietser is niet alleen een mooi blinkend tijdschrift, het is duidelijk een verzamelplaats van warmbloedige mensen met het hart op de juiste plaats.

Vanaf 30 mei hervatten we de tocht met een rondrit in de Oostkantons, in drie of vier dagen rijden we via Verviers, Nessonvaux, Esneux, Hamoir, Aisne, Vielsalm, Trois-Ponts, Stavelot en Roetgen terug naar Eupen. Op 03 juni wordt het Grensdansen hervat voor deel 2 van Eupen naar Florenville.

De Eupenrondrit kan je hier bekijken: https://www.komoot.nl/collection/1144842/-tour-eupen-dagtrajecten?ref=undefined

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *